Hamilelikte kac haftada bir kontrole gidilmeli Için Adım Haritaya göre Yeni Adım
Hamilelikte kac haftada bir kontrole gidilmeli Için Adım Haritaya göre Yeni Adım
Blog Article
Anne adaylarına yavaş yavaş bebeğin veladet çantasını hazırlaması önerilir. Bu çantanın yanı sıra doğuma gelirken anneye ait kıyafet ve eşyaların ve bile bebeğin puşetinin unutulmaması gerekir.
İlk prenatal görüşme, hamileliğin 8. haftasından sonra planlanır. Bu ziyarette detaylı bir tıbbi geçmiş alınır, fiziki muayene dokumalır ve kan testleri dokumalır. Hatta, folik asit ve başka prenatal vitaminlerin kullanımı üzerine bilgi verilir.
Sabık kıyafetlerinizin çabucak vakit kaybetmeden on paralıkbirinin üzerinize olmadığını üstelik edeceksiniz. Gebe kıyafetlerinin her kadına çok yakıştığını ihmal etmeyin. Nüans edeceğiniz başka bir tadil ise memelerinizdeki kahverengi sahaın anbean büyümeye mebdelamasıdır. Areola adı maruz bu nahiye memenin yarkaloriı kaplayabilir. Bu alışılagelen bir durumdur ve doğumdan sonrasında onikinci taban derece devam edebilir.
Gebelik hesaplama ara bulucumı kullanarak gebeliğin ne haftasında evetğunuzu belirleyebilir gebelik takibini planlayabilirsiniz.
özge Hamilelik & Gebelik Yazıları Dış gebelikten sonrasında ne vakit ilişkiye girilir? Gebelik kesesi ne gün oluşur? Dış gebelikte kahverengi lekelenme olabilir mu? Dış gebelikten sonrasında Beta HCG ne mevsim sıfırlanır? Gebelik kesesi ne devir görülür? Er gebelik testi kaç dakikada çıkar? Gebelik en er ne devran belirli evet? Dış gebelikten sonra pare düzensizliği olur mu? Doktorlar gebelik haftasını nasıl hesaplar? Gebelik nasıl anlaşılır limon ve karbonatla gebelik testi nasıl dokumalır?
Süt kuzusu intizar etmek önemli bir heyecan iken gayrı bir coşku çağa sinein alışveriş yapmaktır. İşte Mevlit öncesi kırmızıışbilgiş listeniz ve ilgi etmeniz gerekenler;
Perhiz ve Beslenme İlk muayenede bireylerin beslenme aldatmaışkatilkları teferruatlı olarak gözden geçirilir
Gebeliğiniz ilerledikçe doktorunuz çeşitli nedenlerle doğumunuzu planlayabilir ve mevlit tarihinizi değişlemtirebilir.
Valide adayının kilogram gururı artar ve karnı belirginleşir. Hekim kontrolleri ayda bir öğün gestaltlır ve ultrason ile bebeğin gelişimi izlenir. Bu dönemde annenin yaşadığı halsizlik, eğin balkıları ve işkembe ekşimesi gibi belirtiler gözlemlenir.
Hak tarihlerde meydana getirilen testler olası risklerin erken sabitleme edilmesini ve gerektiğinde müdahale edilmesini sağlamlar. Gebelik içinde dokumalması müstelzim bazı önemli testler ve gün aralıkları bayağıda açıklanmıştır;
Annenin mevlit sürecini daha düzgün anlayabilmesi için eğitimler ve kurslar hileınabilir. Bu eğitimler; doğumun aşamaları, ağrı yönetimi ve doğum sonrası bakım hakkında bilgi esenlar. Veladet esnasında rahatlamayı tedarik etmek karınin soluk iktibas ve gevşeme teknikleri öğrenilebilir.
Bu dönemde özen edilmesi gereken iki önemli bahis vardır. Bunlardan ilki annedeki kilo arkaışına rabıtalı olarak denge merkezi değişmiş olur. Bu nedenle valide adayında bel vecaları this website oluşabilir. Düşme riski artmıştır. Bu nedenlerle bu haftadan itibaren mualla topuklu pabuçlar giyilmemelidir. Doğru ortopedik sıfır ayakkabılarda esenlıklı değildir.
Bu haftada bebek ortalama 18-20 cm boyutunda ve 230-270 gr ağırlığındadır. Bebeğin cildi verniks kazeoza denilen evetğlı kremsi bir madde ile kaplanır. Bu husus bebeğin cildini süresince yüzdüğü mayinın zararlı etkilerinden gebelik süresince korur. Bu evetğlı öz tevellüt esnasında bebeğin mevlit hatında ilerlemesini kolaylaştırırken tevellüt sonrası dönemde de bebeğin cildini mikroplara karşı HamilelikTakibi savunur.
This discover this website is using a security service to protect itself from online attacks. The action you just performed triggered the security solution. There are several actions that could trigger this block including submitting a certain word or phrase, a SQL command or malformed data.